Boto prescripció infermera
Notícies del Col·legi

El 28 de novembre passat, el COIB va obrir el període de consulta i d’enviament de reclamacions relatiu al cens electoral. Un cop tancada aquesta fase, s’ha publicat el cens electoral definitiu que permetrà a les col·legiades i col·legiats exercir el seu dret a vot a les eleccions del 24 de febrer.

Professió

Es tracta d’una iniciativa ja consolidada a l’Hospital Universitari de Bellvitge que va impulsar la infermera Antonia Castro i la Direcció Infermera del centre i que convida a les persones hospitalitzades a expressar les seves emocions, sentiments i inquietuds durant l'ingrés hospitalari. A partir de 57 relats escrits per usuaris es va editar el llibre “Desde mi habitación. I Volumen”. Ara, necessiten recaptar 6.000 € per fer possible l'edició del segon volum.

Notícies del Col·legi

Aquest estudi s’emmarca en la necessitat de disposar d’informació rellevant sobre l’ús que en fan les infermeres de les apps de Salut de forma professional, tenint en compte que constitueix el grup professional amb més àmplia representació a l’entorn sanitari de la majoria dels països, així com el fet que aquest grup de professional és fonamental en el futur dels sistemes sanitaris i en la implementació de les TIC.

Professió

L’Associació d’Entitats Sanitàries i Socials (La Unió), el Consorci de Salut i Social de Catalunya i l’Institut Català de la Salut (ICS) han elaborat un estudi per identificar l’estat actual i la previsió de necessitats de metges/ses i infermers/es en el període 2018-2023. Pel que fa a les infermeres, la previsió total de vacants és de 3.263, amb una mitjana del 17,5% respecte al total de la plantilla contractada.

Professió

La 44a edició de l’IHF World Hospital Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 2 al 5 de novembre de 2020, impulsat per la organització d'associacions d'hospitals i institucions sanitàries d'arreu del món International Hospital Federation (IHF) i la Unió Catalana d’Hospitals (La Unió), compta amb el suport del COIB. Fins el 31 de gener es poden presentar resums de comunicacions a la trobada internacional que té com a eix la transformació en les organitzacions i en els sistemes de salut i atenció social.

Notícies del Col·legi

El Departament de Justícia de la Generalitat sol·licita cada any el llistat de les infermeres i infermers disposats a actuar com a pèrits judicials. Si voleu ser pèrits, és a dir esteu disposats a donar la vostra opinió sobre la pràctica i l’exercici professional en un cas plantejat en un procés judicial, heu d’emplenar el formulari que trobareu en aquesta informació abans del proper 15 de desembre de 2019.