Notícies del Col·legi

A partir del 25 de maig, el nou Reglament del Parlament Europeu relatiu a la protecció de les persones físiques pel que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades (RGPD), és aplicable a tots els països membres de la Unió Europea. Una de les principals novetats del RGPD és el principi de responsabilitat proactiva (accountability): la necessitat que el COIB com a responsable del tractament compleixi amb les exigències del RGPD, les documenti i acrediti que, efectivament, ha comunicat a totes les col·legiades i col·legiats la nova política de protecció de dades.

Notícies del Col·legi

El Col·legi dóna suport, a través d’una acció de patrocini, al proper curtmetratge del director David González en el que es tractarà, a través de la ficció, el debat sobre el dret a la mort digna. El projecte es troba en fase de captació de recursos a través d’un Verkami. 

Professió

La Fundació Infermeria i societat convoca les Ajudes a la Recerca Infermera 2018 amb les que vol potenciar l’augment de la qualitat i la quantitat d’estudis de recerca infermera que fonamentin les cures basades en l’evidència realitzades a les persones. Amb un pressupost total de 40.000 euros, els interessats poden presentar les seves sol·licituds del 12 al 31 de maig de 2018.

Professió

El COIB ha endegat una línia de treball orientada a definir i reconèixer l’activitat infermera dedicada a la gestió de la imatge corporal de les persones i sobre la que es començarà a oferir formació el proper curs 2018-2019. Hem parlar amb Lourdes Mestres i Camps,  infermera i antropòloga, sobre quina és la mirada infermera sobre la gestió del cos físic, social, emocional i cultural.

Participa en el concurs La infermera, la teva aliada per deixar de fumar!

 

 

Notícies del Col·legi

Un total de 14 infermeres i infermers han acabat amb èxit el «Curs d'Assessoria de Salut segons el Model del Benestar aplicat als àmbits clínic i laboral», impartit per Sol Muñoz, directora de l’IDIC, el Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer del COIB. Aquest curs ha format aquestes infermeres amb una competència d’alt nivell que els permetrà desenvolupar un rol capdavanter en el foment i promoció de la salut en l’àmbit clínic i laboral.

Notícies del Col·legi

La guia «Rehabilita’m! Fes-me eficient i saludable» conté informació útil per prendre decisions sobre la renovació energètica dels edificis, amb les que es busca reduir dràsticament el consum energètic, alhora que millorar les condicions de salut i confort als habitatges, petit comerç i oficines. La difusió d’aquests materials d’interès forma part dels compromisos adquirits per la corporació amb la Xarxa Barcelona + Sostenible.

Notícies del Col·legi

El proper mes de novembre comença una nova edició del Màster en Infermeria Escolar de l’Institut de Formació Contínua-IL3, de la Universitat de Barcelona. El curs està dissenyat segons les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior i equival a 60 crèdits ECTS.