Boto prescripció infermera
Professió

Les infermeres i infermers de PADES s’han trobat durant la crisi sanitària amb una nova realitat per a la qual s’ha hagut d’activar dispositius de resposta ràpida. En parlem amb Enric Martínez, infermer del PADES Sant Martí Nord. Aquest infermer i docent destaca l’oportunitat de potenciar la planificació de decisions anticipades que ajudi a actuar els professionals sabent què volen les persones ateses.

Notícies del Col·legi

El COIB ha dut a terme diverses mesures organitzatives, tècniques i humanes per a procedir a la col·legiació de les més de 1.400 graduades en infermeria de la demarcació de Barcelona que s’incorporen al mercat laboral. Garantint al màxim les mesures de protecció personal, les noves infermeres poden venir a col·legiar-se en un horari molt extens i que inclou el cap de setmana.  

Notícies del Col·legi

El Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del COIB inicia una nova modalitat audiovisual de presentació de llibres escrits per infermeres i infermers. L'últim dijous de cada mes, la Biblioteca publicarà un nou vídeo en el qual la pròpia autora o autor explica el contingut i el projecte de la seva obra i quins aspectes poden ser d’interès per a les infermeres.

Notícies del Col·legi

Del 25 al 31 de maig té lloc la XXI Setmana Sense Fum amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Enguany, el lema és ‘Desconnecta't de la cigarreta, endolla't a la vida’. Com cada any, la Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) participa en el grup de treball de la campanya.

Professió

Els professionals de l’atenció primària han tingut una gran capacitat d’adaptació durant la COVID-19. L’Esther Moral, infermera pediàtrica en l’atenció primària, ho ha viscut de primera mà des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Apenins Montigalà de Badalona, on fa tasques de gestió. Uns esforços que considera que han trigat a ser coneguts des de les administracions.

Notícies del Col·legi

De l'1 d'abril i fins al 30 de juny les col·legiades i els seus familiars poden realitzar la seva Declaració de la Renda 2019 comptant amb l'assessorament i la solvència de COIB Serveis Jurídics i Comptables i a preus econòmics. Per causa de la situació actual de confinament per la pandèmia de la COVID-19, aquest servei es farà de forma telemàtica, podent realitzar el pagament en línia.