Boto prescripció infermera
Notícies del Col·legi

Del 25 al 31 de maig té lloc la XXI Setmana Sense Fum amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Enguany, el lema és ‘Desconnecta't de la cigarreta, endolla't a la vida’. Com cada any, la Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) participa en el grup de treball de la campanya.

Professió

Els professionals de l’atenció primària han tingut una gran capacitat d’adaptació durant la COVID-19. L’Esther Moral, infermera pediàtrica en l’atenció primària, ho ha viscut de primera mà des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Apenins Montigalà de Badalona, on fa tasques de gestió. Uns esforços que considera que han trigat a ser coneguts des de les administracions.

Professió

Antonia Raya ha vist passar totes les crisis dels últims vint anys des del CAP Raval Nord, on hi treballa com a infermera d’atenció primària i comunitària. Aquesta, però, és la pitjor que ha vist mai. Parlem amb aquesta infermera activista i compromesa amb el barri del Raval, que demana més recursos humans i econòmics i més capacitat d’autoorganització.

Professió

Les prestacions són per als professionals de la salut que hagin estat hospitalitzats per la COVID-19 i per a les famílies, en casos de professionals morts per aquesta causa. La cobertura té caràcter retroactiu i cobreix aquestes casos des del 14 de març fins al 13 de setembre. T'expliquem com fer-ne la tramitació.

Professió

El Govern dona llum verda a un decret llei amb mesures complementàries en matèria social i sanitària entre les que hi ha aixecar temporalment i pel termini d’un any la limitació d’efectuar rotacions externes durant els darrers tres mesos previs a la finalització de la formació sanitària especialitzada.

Notícies del Col·legi

De l'1 d'abril i fins al 30 de juny les col·legiades i els seus familiars poden realitzar la seva Declaració de la Renda 2019 comptant amb l'assessorament i la solvència de COIB Serveis Jurídics i Comptables i a preus econòmics. Per causa de la situació actual de confinament per la pandèmia de la COVID-19, aquest servei es farà de forma telemàtica, podent realitzar el pagament en línia.