Queixes i suggerimentsQueixes i Suggeriments Contacta amb nosaltresContacta Mapa del webMapa del web
CERCADOR Cercar Ajuda de la cerca
Mida del text: Mida petita Mida gran
24 abril 2014
Prescriu Infermera virtual
 Notícies 
Augmenten les borratxeres en els adolescents de BCN
El consum d'alcohol encapçala els factors de risc dels adolescents escolaritzats de la capital catalana, segons l'enquesta quadriennal que realitza l'Agència de Salut Pública de Barcelona. L'últim macrosondeig a 3.750 nois de 13 a 18 anys, fet el 2012 i ultimat ara després d'una llarga elaboració, revela que pugen els casos d'ingestió més intensiva de begudes alcohòliques. Els excessos o borratxeres, enteses com quatre copes o més d'una vegada els últims 30 dies, arriben al 60% dels nois i les noies de segon de Batxillerat i Formació Professional (FP). [El Periódico, 24 d’abril de 2014].
IV Espai Trobada de Salut Mental. Addicció a les substàncies i les tecnologies: t’hi enganxes?
La Vocalia de Salut Mental organitza el proper 16 de juny la IV Espai Trobada per debatre sobre les addiccions a substàncies com l’alcohol, certs fàrmacs i les anomenades drogues dures i també sobre les vinculades amb els ordinadors, els mòbils o les xarxes socials. Fins el 12 de maig tens un preu reduït per a la inscripció a la sessió.
Trobada per intercanviar experiències amb infermeres en exercici lliure
L'Àrea d'Exercici Lliure organitza el proper 8 de maig organitza un nou espai de trobada entre les infermeres que ja treballen en exercici lliure i aquelles que es volen iniciar. L'objectiu d'aquesta sessió, que s'emmarca en el cicle Emprenent per la salut, és trobar possibles sinèrgies entre professionals i compartir experiències.
Vols fer del teu municipi una vila saludable? Descobreix la iniciativa de Vilassar de Mar
Si vols que el teu municipi s'impliqui amb la salut dels seus ciutadans, des de l'equip d'Infermera virtual, el portal de promoció i educació per a la salut, et proposen convertir-lo en una Vila Saludable. La directora d'Infermera virtual, Gisel Fontanet, explica en aquesta entrevista radiofònica, la iniciativa que ha dut a terme Vilassar de Mar, de la setmana del 7 al 13 d'abril.
El consum de tabac en adolescents s'ha reduït a la meitat en una dècada
Un 2,3% dels alumnes de 2n d'ESO de Barcelona -un de cada 44- fuma tabac cada dia, segons dades de l'Agència de Salut Pública de l'Ajuntament corresponents a l'any 2012. Aquesta dada, que es desprèn de l'últim Informe de Factors de Risc d'Adolescents Escolaritzats a Barcelona, suposa que el tabaquisme en nois de 13 anys s'ha reduït a la meitat des de principis de la dècada passada. [La Vanguardia, 23 d'abril de 2014]
El codi d’ètica, una guia per comprometre’s com a infermera
En què ens ajuda el nou codi d’ètica de les infermeres i infermers de Catalunya? Quines són les aportacions que incorpora? Aquestes van ser algunes de les preguntes que es van posar sobre la taula en el debat que ha organitzat el Consorci Hospitalari de Vic per donar a conèixer el nou document entre les infermeres de la comarca d'Osona.
Embaràs i lactància en l'entorn laboral
La Vocalia d’Infermeria del Treball i Salut Laboral del COIB ofereix el proper 24 d'abril una nova píndola d'actualització i debat sobre l'embaràs i la lactància en l'entorn laboral, on coneixerem els riscos laborals que poden afectar la dona treballadora que viu aquesta situació . La sessió, que s'iniciarà a les 18 hores, anirà a càrrec de la infermera Carmen Sánchez.
Les flors de Bach, un remei senzill i eficaç
Rosa Martínez i Lourdes Solà sumen entre les dues més de 52 anys d'experiència com a infermeres assistencials. Ambdues van treballar en l'àmbit hospitalari fins que fa uns anys van començar a treballar en l'atenció primària, on fan servir les flors de Bach com a eina terapèutica. El proper 24 d'abril protagonitzen una nova sessió del cicle d'Aules de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals. Per això han conversat una estona amb nosaltres sobre les possibilitats d'aquesta teràpia, "un remei senzill inspirat en la bellesa de les flors".
Aula sobre flors de Bach com a eina terapèutica en la tasca d’infermera d’atenció primària
Les infermeres Rosa Maria Martínez i Lourdes Solà oferiran el proper 24 d’abril una sessió per donar a conèixer les flors de Bach com a eina terapèutica en la tasca d’infermera d’atenció primària, en el marc de les aules de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals que organitza la Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries del COIB. Aquesta nova aula tindrà lloc a les 17 hores a la seu del COIB.
Els centres de PAMEM innoven amb un projecte per garantir la participació de les infermeres en la presa de decisions
Els centres de Institut de Prestacions d'Assistència Mèdica al Personal Municipal (PAMEM) han posat en marxa el projecte Infermeria Innova amb l’objectiu de garantir la participació de totes les infermeres de l’organització en la presa de decisions. L’objectiu és crear espais i dinàmiques que permetin a les infermeres assistencials redefinir i redissenyar aquells serveis, que ja estan oferint, i que volen millorar.
Espai per intercanviar breus tractaments en teràpies naturals
La Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries del COIB ofereix el proper 15 de maig un espai per tal que les infermeres que ja tenen coneixement pràctic puguin intercanviar experiències en diverses tècniques i teràpies naturals com reflexologia, reiki, tècnica metamòrfica o massatge, entre d’altres. La sessió està dirigida per tal que les infermeres ja iniciades puguin compartir tractaments.
Presentació d'una tesi doctoral sobre teràpies naturals i l'àmbit d'aplicació de les llevadores
La infermera i llevadora, la doctora Esther Muñoz, oferirà el proper 19 de maig una sessió en la qual explicarà els resultats de la seva tesi doctoral, que analitza l'aplicació de les teràpies naturals en l'àmbit d'aplicació de les llevadores. Aquest acte s'emmarca en el cicle d'actualització per a llevadores organitzat per la Vocalia de Llevadores del COIB.
Sònia Miró: “Si veus que es pot millorar el sistema, has de lluitar per fer possible el canvi”
Sonia Miró va arribar tard a estudiar infermeria. Tot just fa quatre anys que sortia de la Universitat i s’incorporava com a infermera als quiròfans d’un hospital. La seva inquietud però l’ha portat a endegar, juntament amb un equip format per un infermer i dos enginyers de Ciutat Real, un projecte comú que fa servir les noves tecnologies per gestionar els torns dels professionals dels centres de salut i altres corporacions.
Barcelona acull el V Congrés Nacional d’Infermeria de la Reproducció
Barcelona acollirà entre els propers dies 29 i 31 de maig els dos congressos anuals que organitza la Societat Espanyola de la Fertilitat (SEF): el V Congrés Nacional d'Infermeria de la Reproducció i el XXX Congrés de la SEF, que compta amb el suport del COIB. Per primer cop i inscrivint-se a un sol dels esdeveniments, del quals el Col·legi es podrà assistir a tots dos programes.
Noves dates de l'activitat formativa Menopausa: fitoteràpia, oligoteràpia i suplements en alimentació
El taller Menopausa: fitoteràpia, oligoteràpia i suplements en alimentació i massatge ayurvèdic ha canviat la data de la primera sessió, que es celebrarà el 10 de juny, enlloc del dia 5. La segona sessió, tal i com ja estava previst, tindrà lloc el 12 de juny.
Alícia Ponce i Jose López: “Cal unir forces amb les infermeres del COIB per garantir l’acreditació en la formació de teràpies naturals”
El Col·legi d'Infermeria de la Regió de Múrcia va crear fa dos anys la Comissió d’Infermeria Naturista i Teràpies Complementàries. Els infermers Alicia Ponce, la seva presidenta, i Jose López, un dels vocals, han estat recentment al COIB per conèixer d’aprop tota la feina feta per la Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries. Asseguren que s’enduen moltes idees i sobretot una gran força per seguir lluitant a favor del reconeixement d'aquestes teràpies i aconseguir que s’acrediti la formació que ofereixen, dificultat que també comparteixen amb el COIB.
De nou, l’avortament a debat
La infermera Esther Busquets, membre de la Comissió Deontològica del COIB, analitza en aquest article d'opinió l'avantprojecte de llei per a la reforma de la Llei de l'Avortament, que ha generat un fort debat social.
Entrada gratuïta a Biz Barcelona per a les infermeres de Barcelona
El saló de solucions pe a PIMES i emprenedors torna a Barcelona els dies 4 i 5 de juny. Un cop més, les infermeres de Barcelona que tenen un negoci propi o exerceixen la professió per lliure i aquelles que estan interessades en emprendre estan de sort. Biz Barcelona els ofereix l’entrada gratuïta.
Ets infermera i treballes en l’exercici lliure? Dóna a conèixer els teus serveis!
Si ets infermera i treballes en la modalitat d’exercici lliure, ara el COIB et facilita la difusió dels teus serveis! L'Àrea d’Exercici Lliure ha creat un taulell específic per a les infermeres en exercici lliure per tal que puguis donar a conèixer la teva activitat professional als ciutadans i també a la resta de la comunitat col·legial.
Desgravació de la quota col·legial a la declaració de la renda 2013
Si ets col·legiada o col·legiat del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona pots desgravar de la teva declaració de la renda la quota anual de la corporació, tal i com contempla la llei.
Assessorament i realització de la Declaració de la Renda 2013 al COIB
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona ofereix, a través de l’assessoria jurídica, des del 23 d’abril fins el proper 30 de juny, la possibilitat que totes les col·legiades i els seus familiars es puguin assessorar i fer la Declaració de la Renda 2013 a preus econòmics.
Subscripció gratuïta per a col·legiades durant dos mesos al ‘Diari Ara’
El ‘Diari Ara’, que des del passat 1 de febrer col·labora amb Infermera virtual, complementa el seu suport a les infermeres de Barcelona fent-los una oferta de subscripció gratuïta durant dos mesos al seu portal de notícies www.ara.cat.Aquesta oferta s’emmarca en la col·laboració endegada fa un mes entre Diari Ara i Infermera virtual, el portal d’educació i promoció de la salut del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).
Assisteix a MiHealth Forum amb un 25 % de descompte
Si ets col·legiada del COIB, pots acollir-te al descompte en la teva entrada a la tercera edició del fòrum d'innovació i gestió de la salut organitzat per Fira de Barcelona. Aquesta trobada és considerada referència mundial sobre innovació clínica i gestió sanitària i es celebrarà els propers dies 21 i 22 de maig a la Ciutat Comtal.
DESTACATS
ÀREA COL·LEGIAL
Nom d'usuari:
Paraula clau:
Connexió seguraEntrar
Has oblidat el teu nom
d'usuari o paraula clau?
Atenció ciutadà
Últimes novetats
Formació del COIB
Grup 65
Programa Retorn
Espai Pujades
Diccionari d'Infermeria
Documentos en castellano
Prescriu Infermera virtual
Més descomptes i beneficis

Criteris de privacitatAvís legalPolítica de qualitat
Web desenvolupada per Softeng 
©  Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona