Queixes i suggerimentsQueixes i Suggeriments Contacta amb nosaltresContacta Mapa del webMapa del web
CERCADOR Cercar Ajuda de la cerca
Mida del text: Mida petita Mida gran
23 novembre 2014
Informació sobre el virus de l'Ebola
 Notícies 
Ebola: informació d'interès actualitzada a 21 de novembre
Segueix l'evolució de tota la informació sobre l'Ebola. Posem al teu abast tota la informació disponible i actualitzada. Aquí trobaràs tant els protocols d'actuació com altres documents d'interès d'institucions nacionals i internacionals. També pots seguir tot allò que el COIB diu sobre la gestió d'aquesta malaltia per part de les autoritats sanitàries i el que fa davant per garantir la informació per a professionals de la salut i ciutadans. A més, compartim el que ens sembla més destacat del que publiquen els mitjans de comunicació en matèria d'Ebola.
La Comissió de l'Ebola del COIB demana que no s'abaixi la guàrdia en les precaucions estàndard davant d'agents infecciosos
Des de la Comissió asseguren que el desenllaç del cas de Teresa Romero pot portar a que es relaxi l'actitud enfront els protocols. També insisteixen que l'Ebola no és l'única malaltia infecciosa a la que s'exposen les infermeres i que per això cal tenir presents els protocols d'acció generals per a tots els agents infecciosos, que l'Agència de Salut Pública de Catalunya posa a l'abast dels professionals de la salut.
Repatriada a Espanya una metgessa amb alt risc de contagi d'Ebola
L'Ebola torna a posar Espanya en estat d'alerta. Una cooperant de Metges Sense Fronteres que va tenir contacte d'alt risc amb un infectat pel virus ha estat evacuada de Bamako (Mali) aquesta matinada i arribarà avui a Madrid per ingressar a l'Hospital Carlos III. La dona, una metgessa jove nascuda a Navarra, es va punxar la matinada d'ahir amb una agulla que havia utilitzat en una dona que estava tractant. El Periódico, 21 de novembre de 2014.
Esparreguera i Sant Andreu de la Barca també oferiran consells de salut d'Infermera virtual a través de la seva web
Els ciutadans d'Esparreguera i de Sant Andreu de la Barca també podran rebre orientació sobre com millorar la seva salut de la mà del seu ajuntament i de la Infermera virtual, el portal del COIB. Accedint a la web dels seus consistoris podran accedir a consells de salut, elaborats a partir dels continguts de la Infermera virtual.
Presentació del llibre 'Poemas de las Hijas de la Luna'
Rosamaria Alberdi, Carmina Fermoselle, Karenn Hees, Charo Leyva i M. Cristina Rotger són les cinc dones que han escrit Poemas de Las Hijas de la Luna, un recull de versos que parlen de la intensitat de la vida i de l'escriptura. L'acte de presentació tindrà lloc el proper 2 de desembre a les 18 hores al COIB.
Badia i Margarit, l'home que va recolzar la integració dels estudis d'Infermeria a la universitat
Antoni Maria Badia i Margarit, que va morir el passat 16 de novembre a Barcelona, va ser per damunt de tot un gran estudiós de la gramàtica catalana i a ell se li atribueix la modernització de la filologia catalana. Però els obituaris publicats aquests dies als mitjans de comunicació descuiden una aportació essencial: va ser el primer rector democràtic de la Universitat de Barcelona (UB), després del franquisme, i l'home que a partir de 1978 va recolzar de manera decidida la integració dels estudis d'Infermeria a la universitat.
La infermera Paz Fernández rep el premi Lifetime Achievement per la seva contribució a la infermeria oncològica
La infermera Paz Fernández Ortega, coordinadora de recerca de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i professora associada de l'Escola Universitària d'Infermeria de la Universitat de Barcelona, ha obtingut el guardó britànic Lifetime Achievement, que atorga la Societat Europea d'Infermeria Oncològica (EONS).
Taller d'Occup@cc!ó sobre Linkedin
Quina foto em poso? Com puc presentar-me professionalment a Internet? En aquest taller d'Occup@cc!ó, que tindrà lloc el proper 24 de novembre, coneixerem el funcionament de la principal xarxa de professionals a la xarxa.
V Espai Trobada de Salut Mental. El temps... El vols veure passar o el vols viure?
Ja s'han obert les inscripcions per assistir al proper V Espai Trobada de Salut Mental que el proper 24 de novembre organitza la Vocalia de Salut Mental, amb el lema 'El temps... El vols veure passar o el vols viure?' L'objectiu d'aquesta sessió, que s'iniciarà a les 15 hores, és analitzar la gestió del temps i l'ús que en fem en la nostra vida personal i laboral.
Taller d'Occup@cc!ó sobre com i on trobar feina
Estàs buscant feina o vols fer un gir en la teva carrera? En aquest taller d'Occup@cc!ó, que tindrà lloc els dies 26 de novembre i 3 de desembre, aprendràs a dissenyar el teu currículum de la manera més atractiva possible i descobriràs aquelles eines que t'ajuden a fer una cerca activa de feina.
Dissenya el teu propi logotip
En el logotip d'una empresa es combinen els serveis, la filosofia de l'empresa i el seu caràcter. Encara que pot semblar un exercici merament estètic, comporta un treball de síntesi important per tal de resumir tot un porjecte en una imatge que, moltes vegades, només implica uns quants traços. La il·lustradora Ana Pulido repassarà les principals tècniques per conceptualitzar un logotip el proper 27 de novembre.
Treballadors amb risc cardiovascular
La Vocalia d'Infermeria del Treball i Salut Laboral del COIB ofereix el proper 27 de novembre una nova píndola d'actualització i debat. En aquesta sessió coneixerem què és el risc cardiovascular, factors desencadenants modificables i no modificables. Estratègia, prevenció i pautes d'actuació. La sessió, que és gratuïta, s'iniciarà a les 18 hores a la seu del COIB.
Propostes per millorar l'atenció pública a la salut mental a Catalunya. Participa!
La Plataforma per la defensa de l'atenció pública a la salut mental a Catalunya està elaborant un informe en el que analitza la situació i les possibles sortides davant d'aquesta situació. La creació d'aquest document està oberta a la participació de tots els professionals de la salut. Si ets infermera i vols ajudar a fer un diagnòstic d'aquesta atenció, participa-hi!
Sessió informativa de la comissió d'afectats per l'incompliment de la jubilació de l'ICS
Les infermeres jubilades de l'Institut Català de la Salut (ICS) afectades per l'incompliment de la catorzena paga de l'any 2012 han convocat pel proper 4 de desembre a les 17 hores una sessió per informar de la situació del procés. La reunió tindrà lloc a la seu del COIB.
4a edició del Màster en Infermeria i Medicina Naturista
Vols formar-te en teràpies naturals? Encara queden places per apuntar-te al Màster en Medicina i Infermeria Naturista impulsat pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. El màster, que s'ofereix a través de la Universitat de Barcelona, s'inicia el proper 28 de novembre i té una durada de dos anys.
Les infermeres per a l'atenció primària editen una guia per a l'escolta activa
Escoltar en silenci i amb empatia, mantenir una actitud calmada i sense preses són algunes de les indicacions d'aquesta guia elaborada per l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFIIC). El díptic que vol ajudar a les infermeres a aplicar l'escolta activa i comunicar-se de manera més eficient amb els usuaris.
Carta oberta des de la Vocalia d'Infermeria Familiar Comunitària del COIB als responsables del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat
Fruit d'una reflexió de la Vocalia i amb el suport de l'informe de la Comissió Deontològica del COIB i amb l'aprovació de la Junta de Govern d'aquest col·legi professional, entenem que la identificació proactiva de les persones en situació de cronicitat avançada que proposa el programa, vol fer més fàcils, a ells i les seves famílies, les transicions pel sistema i les relacions amb tots els professionals implicats, per aconseguir l'atenció d'excel·lència clínica, humana i ètica que volem.
#Enfermeriavisible: Les infermeres reivindiquen la seva visibilitat
L'inici de tot va ser una foto publicada la setmana passada retratant l'equip de professionals que està atenent Teresa Romero. En ella quatre metges i cap infermera. La reacció va arribar en forma d'una carta oberta dirigida als mitjans per un grup d'infermeres que es mostraven indignades per haver estat obviades novament. Quatre dies després aquesta iniciativa a arribat a més de 2,2 milions de persones sota l'etiqueta #Enfermeriavisible.
La possibilitat de canvi de títol d'especialista per la disposició addicional segona acaba el proper 7 d'agost
Les infermeres i infermers, que tinguin un títol d'una especialitat suprimida, poden sol·licitar el canvi al nou títol d'especialista per la via directa de la disposició addicional segona. La data límit per fer-ho és el 7 d'agost de 2015.
L'homeopatia en la infermeria pediàtrica
L'infermer i homeòpata Julio Cubilla explicarà el proper 11 de desembre com utilitzar remeis bàsics d'homeopatia per abordar petits problemes de salut que sovint afecten els nens i nenes. Serà a la propera aula d'actualització i coneixement en pràctica infermera en l'àmbit pediàtric que tindrà lloc a les 17.30 hores al COIB.
DESTACATS
ÀREA COL·LEGIAL
Nom d'usuari:
Paraula clau:
Connexió seguraEntrar
Has oblidat el teu nom
d'usuari o paraula clau?

Criteris de privacitatAvís legalPolítica de qualitat
Web desenvolupada per Softeng 
©  Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de BarcelonaGoogle+