Queixes i suggerimentsQueixes i Suggeriments Contacta amb nosaltresContacta Mapa del webMapa del web
CERCADOR Cercar Ajuda de la cerca
Mida del text: Mida petita Mida gran
27 gener 2015
Formació del COIB
 Notícies 
Ebola: informació d'interès actualitzada a 21 de gener
Segueix l'evolució de tota la informació sobre l'Ebola. Posem al teu abast tota la informació disponible i actualitzada. Aquí trobaràs tant els protocols d'actuació com altres documents d'interès d'institucions nacionals i internacionals. També pots seguir tot allò que el COIB diu sobre la gestió d'aquesta malaltia per part de les autoritats sanitàries i el que fa davant per garantir la informació per a professionals de la salut i ciutadans. A més, compartim el que ens sembla més destacat del que publiquen els mitjans de comunicació en matèria d'Ebola.
La Comissió de l'Ebola del COIB demana que no s'abaixi la guàrdia en les precaucions estàndard davant d'agents infecciosos
Des de la Comissió asseguren que el desenllaç del cas de Teresa Romero pot portar a que es relaxi l'actitud enfront els protocols. També insisteixen que l'Ebola no és l'única malaltia infecciosa a la que s'exposen les infermeres i que per això cal tenir presents els protocols d'acció generals per a tots els agents infecciosos, que l'Agència de Salut Pública de Catalunya posa a l'abast dels professionals de la salut.
Nou curs en Suport vital bàsic (SVB) i desfibril·lació externa semiautomàtica (DEA)
Les malalties cardiovasculars són la primera causa de morbimortalitat als països industrialitzats. Aproximadament el 50% d'aquests casos es manifesten com morts sobtades. A Catalunya cada 140 minuts mor algú per aquest motiu. Els objectius de salut pública són reduir aquesta mortalitat entre un 25 i un 30% els propers anys. Per aquest motiu, durant 2015 el COIB posa al teu abast un complet programa de cursos en el camp del suport vital i desfibril·lació.
Joan Conesa: “La voluntat del COIB és seguir creixent en els serveis que donem a les infermeres”
El gerent del COIB, Joan Conesa, analitza en aquesta entrevista la feina feta des de 2014 al capdavant de la corporació. Explica les accions que s'han dut a terme per seguir mantenint i creixent en els serveis que s'ofereixen a les col·legiades, en un període marcat per l'aplicació del pla de refinançament, el pla d'austeritat, el pla de sistemes i el pla de generació d'efectiu que han permès afrontar una situació financera inicialment molt debilitada.
Espai de trobada per a futurs residents d'infermeria pediàtrica via residència
Vols ser infermera especialista en infermeria pediàtrica via resident? T'agradaria conèixer de primera mà l'experiència de cursar aquesta formació? Vols parlar amb alguna de les unitats docents i amb les infermeres que actualment estan fent la via IIR? La Vocalia d'Infermeria Pediàtrica del COIB organitza el proper 9 de febrer a les 17 hores al COIB un espai de trobada per a infermeres que vulguin ser futures especialistes en aquest àmbit. Apunta't!
Revisió de l'avaluació del risc durant l'embaràs. Actualització del Protocol de seguiment de l'embaràs a Catalunya
La Vocalia de Llevadores del COIB reprèn el proper 18 de febrer el cicle d'actualització per a llevadores amb una sessió sobre el protocol de seguiment de l'embaràs a Catalunya i la seva revisió, a càrrec de Ramon Escuriet, de la la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La sessió tindrà lloc a les 17 hores.
Taller d'Occupacc!ó sobre el món de les emocions
Conèixer, identificar i regular les emocions pròpies són l'eina bàsica de la intel·ligència emocional personal. Identificar les emocions en altres persones ens permet arribar a entendre les emocions d'un sistema o equip. Aquests són els objectius del taller del programa Occupacc!ó que tindrà lloc els dies 10, 17 i 24 de febrer a càrrec de la infermera i coach Isabel Quintana. Reserva ja la teva plaça!
Nous cursos per preparar l'examen d'Infermera Interna Resident
El COIB ofereix a través de l'empresa AulaDAE, dos nou cursos per preparar l'examen per accedir a la via d'Infermera Interna Resident: en modalitat presencial i en modalitat online. Aquest primer curs començarà el proper 16 de febrer de 2015 i finalitzarà 30 de gener de 2016 inclourà 39 classes presencials, tres simulacres i activitats virtuals. Els dos cursos ofereixen avantatges per ser col·legiada del COIB. Tria la modalitat que més et convingui!
Beques de la Fundació A.M.A. Seguros per a cursos de preparació a l'examen d'Infermera Interna Resident
La Fundació A.M.A Seguros convoca deu beques de 1.600 euros per aquelles infermeres i infermers graduats o estudiants del darrer curs que vulguin accedir a cursos de preparació per a l'examen d'Infermera Interna Resident (IIR) impartits en centres docents nacionals. Els candidats poden presentar les seves sol·licituds abans del proper 17 de febrer, dia en què es farà efectiu el sorteig.
Espai de Neetworking per donar a conèixer els teus serveis professionals
Vols fer contactes professionals? Necessites fer un gir professional i vols muntar la teva pròpia empresa? Vols fer crèixer el teu negoci o la teva cartera de serveis? Vine a l'espai de Neetworking que el proper 29 de gener organitza l'Àrea d'Exercici Lliure del COIB en el marc del cicle Emprenent per la salut, per conèixer d'altres infermeres en la mateixa situació. La sessió, que s'iniciarà a les 17 hores, estarà conduïda per l'infermer Miquel Ferrer.
El dibuix infantil, una eina de diagnòstic en el context hospitalari
En la propera aula d'actualització de coneixement i pràctica infermera en l'àmbit pediàtric donarem a conèixer els principals recursos per interpretar el dibuix infantil com una eina de diagnòstic sobre l'estat anímim de l'infant, en el context de l'hospital. La sessió anirà a càrrec d'Ascensión Moreno, doctora en Belles Arts i tindrà lloc el proper 26 de febrer al COIB.
Aula de coneixement i pràctica infermera sobre biodansa
Vols descobrir els efectes de la biodansa? Ens ajuda a disminuir l'estrès, augmenta la vitalitat, la creativitat i ens ajuda a relaxar-nos. Vine a descobrir els seus efectes a la propera aula de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals que tindrà lloc el proper 19 de febrer a les 17 hores a la seu del COIB.
Xusa Serra, infermera: "Davant d'una mort sovint els nens s'enduen la pitjor part"
La infermera Xusa Serra, experta en acompanyar en processos de dol, ha publicat el llibre ‘I jo també em moriré', que ofereix claus per tal que pares, educadors i professionals de la salut ajudin a nens i adolescents a afrontar una pèrdua com la mort o la separació dels pares. El llibre es presentarà el proper 28 de gener a les 18 hores a la Biblioteca del COIB, en el marc del cicle que s'ha encetat per donar a conèixer obres publicades per infermeres.
Presentació del llibre I jo, també em moriré? de la infermera Xusa Serra
La infermera Xusa Serra, experta en processos de dol, presenta el proper 28 de gener a la biblioteca del COIB el seu llibre I jo, també em moriré? (Columna) que ofereix eines per tal que els adults puguin ajudar els més petits de la casa, però també els adolescents, a acomiadar-se d'algú quan s'ha mort. La sessió tindrà lloc a les 18 hores.
Beques d'Assistència Sanitària per a la formació en màsters i postgraus
Assistència Sanitària posa a disposició dels estudiants de màster o postgrau de l'àmbit de la salut de totes les universitats catalanes un programa de beques que cobreixen el 50% de l'import de la matrícula, amb un sostre de 1.000 euros. Tens temps fins el proper 20 d'abril.
El COIB busca projectes de cooperació
Ets infermera cooperant? Tens algú projecte que vulguis compartir amb les altres infermeres? El COIB vol ajudar-te. Si ets infermera col·legiada i estàs vinculada a un projecte de cooperació al desenvolupament en el qual la infermeria hi juga un paper central, 2015 és el teu any.
Curs sobre l'ús d'Infermera virtual a la Universitat de Vic
La Càtedra TIC de la Universitat de Vic inicia el proper 11 de març un curs per capacitar els professionals en l'ús de la Infermera virtual com a eina 2.0 per promoure l'educació per a la salut. Aquesta activitat, que està finançada per la Fundació Tripartita, està impartida pels infermers Gisel Fontanet i Marc Fortes. Obertes les inscripcions!
La web 2.0, instrument clau per a la professió infermera
Quatre infermeres i infermers, Azucena Santillán, Marc Fortes, Serafín Fernández i Xosé Manuel Meijome, amb una forta presència a les xarxes socials expliquen la seva experiència i les carències que té el col·lectiu en aquest aspecte. Fortes, adjunt al projecte Infermera virtual del COIB, assegura que encara hi ha molt camí per rècorrer.
Convocatòria de 55 places d'infermeres per al Servei Gallec de Salut
El Servei Gallec de Salut ha obert una convocatòria en fase de concurs-oposició per cobrir 55 places d'infermeres per al torn d'accés lliure. Es poden presentar les sol·licituds fins el 30 de gener de 2015.
SOS Sonrisas, Maite Castillo i Jose Cantí exposen les seves fotografies al COIB
A partir del proper dimecres 10 de desembre, l'àrea social del COIB acollirà aquests mesos de desembre i gener l'exposició fotogràfica “SOS Sonrisas”. Un mostra de 12 fotografies fetes on els protagonistes són “clicks” de playmobil. En algunes podreu veure a aquests personatges fent activitats quotidianes de la vida diària, i en altres en petites escenes d'hospital.
DESTACATS
ÀREA COL·LEGIAL
Nom d'usuari:
Paraula clau:
Connexió seguraEntrar
Has oblidat el teu nom
d'usuari o paraula clau?

Criteris de privacitatAvís legalPolítica de qualitat
Web desenvolupada per Softeng 
©  Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de BarcelonaGoogle+