Queixes i suggerimentsQueixes i Suggeriments Contacta amb nosaltresContacta Mapa del webMapa del web
CERCADOR Cercar Ajuda de la cerca
Mida del text: Mida petita Mida gran
18 setembre 2014
Formació del COIB
 Notícies 
La infermera Maria Gasull, guardonada amb la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2014
La infermera llevadora Maria Gasull ha estat distingida enguany amb la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2014 que la Generalitat de Catalunya entrega a persones i institucions que han destacat de manera significativa pels serveis prestats per al progrés i la millora de la salut. Gasull rebrà el premi el proper 25 de setembre en un acte al Palau de la Generalitat.
Científics d'Oxford inicien les proves d'una vacuna contra el virus d'Ebola
Experts de la universitat anglesa d'Oxford comencen avui les proves clíniques d'una vacuna contra el virus d'Ebola, que ha causat la mort a més de la meitat dels propo de 3.000 afectats a Àfrica occidental. Els primers voluntaris, uns seixanta, rebran avui una dosi que conté una petita part del material genètic del virus, la qual cosa assegura que aquestes persones no contrauran el mal, segons l'Institut Jenner d'Oxford, responsable d'aquest experiment.
Convocatòria de les proves selectives per a l’accés a les places de formació via residència de les especialitats infermeres
El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha publicat la convocatòria de les proves selectives per a l’accés a les places de formació via residència de les especialitats d’Infermeria obstètrico-ginecològica, salut mental, treball, pediatria, familiar i comunitària i geriatria. El període de presentació de les sol·licituds per a la presentació a les proves és del 24 de setembre al 3 d’octubre de 2014, ambdós inclosos. La data de la prova tindrà lloc el 31 de gener de 2015.
Ocup@cc!ó Meeting point: una fira per trobar la teva oportunitat laboral
El proper 7 d’octubre el Col·legi organitza la seva primera fira d'ocupació activa: Ocup@cc!ó Meeting Point. Es tracta d'un punt de trobada professional i de networking especialment pensat per a infermeres. Durant tot el dia, es celebraran conferències, debats, tallers i activitats dirigits a mostrar-te les possibilitats professionals que estan a l’abast de les infermeres i infermers. Pots consultar el pre-programa d’activitats i reservar ja la teva plaça ja, de forma gratuïta.
Torna la Setmana Gran, amb tallers saludables per a persones grans i els cuidadors
La Setmana Gran, que enguany arriba a la quarta edició, tornarà del 13 al 17 d’octubre al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Durant una setmana, s’oferiran tallers gratuïts a les persones grans per promoure la seva salut. Aquesta iniciativa comptarà el dijous 16 d'octubre a les 17 hores amb una xerrada de la model i actriu Teresa Gimpera. Reserva ja la teva plaça! I si ets infermera convida els teus usuaris i els cuidadors!
Promoció i educació de la salut a l'entorn laboral: Vacunes en l’entorn laboral
La Vocalia d'Infermeria del Treball i Salut Laboral del COIB ofereix el proper 18 de setembre una nova píndola d'actualització i debat sobre les vacunes en l'entorn laboral. La sessió, que és gratuïta, s'iniciarà a les 18 hores a la seu del COIB.
La teràpia expressiva del riure com a via de cura
Ja s'han obert les inscripcions per assistir a l'aula de coneixement i pràctica infermera sobre la teràpia expressiva del riure com a via de cura que organitza la Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries. Aquesta aula, que anirà a càrrec d'Enrique Aguilar, tindrà lloc el proper 18 de setembre a les 17 hores a la seu del COIB.
Resolem dubtes tècnics i legals per emprendre
L'Àrea d'Exercici Lliure organitza el proper 18 de setembre una sessió per resoldre dubtes tècnics i legals a l'hora d'emprendre com a infermera. L'objectiu d'aquest acte, que s'emmarca en el cicle Emprenent per la salut, és atendre els dubtes d'aquelles infermeres que ja treballen per compte propi i la d'aquelles que estan interessades.
Oberta la inscripció a nous cursos de formació amb el COIB
El COIB t'ofereix, a través d'AulaDAE, cursos online d'Actuació i cures infermeres en urgències vitals, Fàrmacs d’ús freqüent, Infermeria Basada en l’Evidència, Infermeria a quiròfan, Actualització en cures geriàtriques i Actualització en infermeria del treball. Aquests cursos s'inicien el 25 de setembre i encara hi ets a temps d'apuntar-te! Per ser col·legiada tens un 30% de descompte.
Nou horari d'atenció de l'Àrea de Recerca del COIB
L'assessoria de l'Àrea de Recerca del COIB, que orienta i dóna suport a totes les col·legiades i col·legiats a l'hora d'elaborar qualsevol treball d'investigació estrena nou horari d'atenció. Aquest servei estarà disponible els dimarts, de 16 a 19 hores.
Presentació del llibre 'Para nosotros era el cielo' d’Angela Jackson
La historiadora Angela Jackson presentarà el 14 d’octubre a les 18 hores el seu llibre 'Para nosotros era el cielo', que explica el periple vital de Patience Darton, una jove infermera britànica que durant els anys 30 va decidir abandonar la seva vida convencional per viatjar a Espanya durant la guerra civil, com a afiliada a voluntària a les brigades internacionals.
Aquest mes de novembre arriba la Setmana Natural
Vols conèixer l’ús de les teràpies naturals? Compartir experiències amb d’altres infermeres i infermers en un espai eminentment naturista? La segona edició de la Setmana Natural arriba al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona del 17 al 20 de novembre. Apunta’t-ho a l’agenda!
Infermeres poc reconegudes
La infermera Iris Lumillo lamenta en una carta al lector publicada al diari La Vanguardia la manca de reconeixement de l'especialitat d'infermera familiar i comunitària i la falta de sortides professionals que tenen les infermeres que s'han format en aquesta especialitat. La Vanguardia, 16 de setembre de 2014.
El COIB acull la IV edició de Vídeos y Salud
El COIB acollirà el proper 18 d'octubre la IV edició de la Jornada #videosysalud 2014, per treballaran i debatre diferents aspectes sobre el llenguatge audiovisual i les seves implicacions en la salut. També els assistents gravaran vídeos juntament amb l'equip tècnic de la jornada. Per això és recomanable assistir amb càmera de vídeo, fotos o smartphone.
Informació per a professionals de la salut sobre el brot d'ebola
Des del COIB posem a disposició la informació que fins el moment el Ministeri de Sanitat, l’Agència de Salut Pública, els Centres de Control i de Prevenció de Malalties del Govern d'Estats Units i l'Organització Mundial de la Salut ha publicat dirigida als professionals de la salut sobre el brot de febre hemorràgica pel virus de l’ebola, amb consells per als viatgers i procediments d’actuació, després que s’hagi declarat l’emergència internacional. Informació actualitzada!
El COIB ofereix una aplicació informàtica per facilitar l’accés a les NANDA, NIC i NOC
El Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del COIB posa a disposició de les infermeres i infermers una aplicació informàtica per facilitar les taxonomies infermeres. Aquesta eina, elaborada per Educsa, permet consultar els diagnostics infermers, els resultats i les intervencions infermeres (Nanda, Noc i Nic i les seves interelacions).
Les infermeres que vulguin treballar a les presons hauran d'apuntar-se a la borsa de treball de l'ICS
A partir del proper 1 d'octubre, les infermeres i la resta de professionals de la salut que volen treballar en centres penitenciaris de Catalunya hauran d'estar inscrits a la borsa de treball de l'Institut Català de la Salut (ICS), ja que a partir d'aquesta data es farà efectiva la integració.
Dóna un gir a la teva carrera professional amb Occup@cc!ó
Necessites fer un canvi a la teva trajectòria professional? Necessites trobar feina i tenir les eines necessàries per fer-ho possible? Apunta't als tallers del programa Occup@cc!ó que s'inicien el proper mes de setembre i aprèn a gestionar el teu perfil de Linkedin, fer un currículum atractiu i traçar un bon pla i acomplir-ho. Ja estan obertes les inscripcions!
La seguretat de la mare i el nadó, missió de les llevadores
La doctora Lena Ferrús, infermera responsable de l’àrea de seguretat del pacient del Consorci Sanitari Integral, explicarà el proper 29 de setembre les pràctiques segures en l'atenció a la mare i al nadó, en el marc del cicle d'actualització per a llevadores que organitza la Vocalia de Llevadores del COIB. La sessió s'iniciarà a les 17 hores.
Detecció de problemes oftalmològics a la infància
La Vocalia d'Infermeria Pediàtrica del COIB posa en marxa a partir del proper 25 de setembre el cicle d'aules d'actualització i coneixement de pràctica infermera en l'àmbit pediàtric, amb una sessió per aprofundir sobre la detecció de problemes oftalmològics a la infància. La sessió, que s'iniciarà a les 17 hores, anirà a càrrec de la infermera Maria Cristina Pérez.
VI Jornada de Llevadores del COIB. Per a una assistència materno-infantil d’excel·lència
Una jornada organitzada per la Vocalia de Llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona per debatre i conèixer novetats i experiències al voltant de l’atenció a la salut materno-infantil. Ja podeu consultar el programa de la jornada, que tindrà lloc el proper 2 d'octubre al COIB. Ja us podeu apuntar a aquest esdeveniment!
4a edició del Màster en Infermeria i Medicina Naturista
Vols formar-te en teràpies naturals? Ja estan obertes les inscripcions per apuntar-te al Màster en Medicina i Infermeria Naturista impulsat pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. El màster, que s'ofereix a través de la Universitat de Barcelona, s'inicia el proper 28 de novembre i té una durada de dos anys.
Oberta la inscripció al Màster en Infermeria Escolar
Ja està oberta la inscripció al Màster en Infermeria Escolar de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, que s’iniciarà el proper 7 de novembre i finalitzarà el 13 de desembre de 2015. Les col·legiades del COIB tenen un preu especial sobre la matrícula
Màster en e-Health: tecnologies de la informació i gestió sanitària
La Salle Campus Barcelona de la Universitat Ramon Llull ofereix una nova edició del Màster en e-health: tecnologies de la informació i gestió sanitària, amb l'objectiu que els professionals de la salut estiguin preparats, actualitzats i siguin capaços d'innovar i fer un ús estratègic de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades al sector de la salut. Les col·legiades i els col·legiats del COIB tenen un 15% de descompte en el preu de la matrícula i també es posa a disposició dues beques amb un 50% de descompte.
El COIB confirma el seu compromís per combatre l'intrusisme
L’intrusisme en infermeria és avui una realitat palpable. Per això la comissió deontològica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona ha elaborat un document on defineix el que representa una pràctica intrusiva i on explica els mecanismes que el Col·legi té per fer front a aquest tipus de situacions.
V Espai Trobada de Salut Mental. El temps... El vols veure passar o el vols viure?
Ja s'han obert les inscripcions per assistir al proper V Espai Trobada de Salut Mental que el proper 24 de novembre organitza la Vocalia de Salut Mental, amb el lema 'El temps... El vols veure passar o el vols viure?' L'objectiu d'aquesta sessió, que s'iniciarà a les 15 hores, és analitzar la gestió del temps i l'ús que en fem en la nostra vida personal i laboral.
DESTACATS
ÀREA COL·LEGIAL
Nom d'usuari:
Paraula clau:
Connexió seguraEntrar
Has oblidat el teu nom
d'usuari o paraula clau?

Criteris de privacitatAvís legalPolítica de qualitat
Web desenvolupada per Softeng 
©  Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de BarcelonaGoogle+