FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
8 d’octubre de 2018

La Comissió Deontològica del COIB ha publicat un nou cas de la col·lecció Ètica en el dia a dia centrat en l’objecció de consciència. Aquests casos pràctics tenen l’objectiu d’aprofundir en la reflexió ètica del tenir cura al voltant de situacions de la pràctica quotidiana.

Sobre l’objecció de consciència, nou cas d’Ètica en el dia a dia

En aquesta nova entrega trimestral d’un cas d’Ètica en el dia a dia, la Comissió Deontològica del COIB ha plantejat una situació en la qual una infermera coordinadora d’un equip d’Atenció Primària a domicili ha d’actuar davant d’una companya infermera que no desitja seguir atenent a domicili un home amb Esclerosis lateral amiotròfica (ELA) que necessita alimentació artificial i que ha declarat que no vol que se’l continuï alimentant. Després de consultar-ho amb el comitè d’ètica assistencial, l’equip d’atenció a domicili decideix respectar l’autonomia de l’home però la infermera que l’atén ho veu com practicar una eutanàsia i demana poder fer objecció de consciència.

El cas explica, de forma pràctica, si realment es tracta d’una objecció de consciència i si una infermera pot deixar d’atendre a una persona per aquest motiu i amb quins valors i articles del Codi d’Ètica de les Infermeres i Infermers està relacionat.