FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
10 de juliol de 2015
    Judith_Shamian.jpg
    Barcelona serà la propera seu del 26è Congrés Internacional d’Infermeria del Consell Internacional d’Infermeria (CIE) -la màxima institució mundial que representa a 12 milions d’infermeres i infermers de tot el món- i que es farà el 2017. Una candidatura que ha quedat confirmada en el marc de la Conferència del CIE (Internacional Council of Nurses) celebrat enguany a Seul. La presidenta del CIE Judith Shamian així ho ha confirmat: “En el 2017 las infermeres del món ens retrobarem a Barcelona. Les infermeres a l’avantguarda connectant pràctica, ciència, coneixement i equitat”.
     
    El congrés internacional, que es farà entre el 18 i el 23 de juny del 2017, s’estima que reuneixi més de 15.000 infermeres i infermers de tot el món per debatre i establir les principals bases d’acció per garantir l’accés a la salut i l’avenç professional i científic de la professió infermera.
     
    El president del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Albert Tort, va assegurar en el moment en que la ciutat va estar designada com a seu en el 25è Congrés Internacional d’Infermeria de Melbourne, que “aquesta és una gran oportunitat per a la professió a casa nostra. Tindrem la ocasió de mostrar la nostra feina, que és el secret de l’èxit assistencial d’un sistema de salut que es fa servir com a exemple a tot el món”. Per a Tort, aquesta cita permetrà mostrar el paper actiu de les infermeres tant pel que fa als aspectes de l’exercici professional com pel que es refereix a la investigació infermera. “A Barcelona mostrarem la cara més implicada de les infermeres, allò que fem per garantir la sostenibilitat del sistema, el dret a l’atenció dels usuaris i per resistir l’impacte de la crisi”.
     
    Notícies relacionades: