FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
5 de juny de 2015
    La Comisión Ejecutiva del Consejo General de Enfermería ha convocat eleccions a la Presidència de dita corporació el proper 24 de Juny de 2015. Aquesta convocatòria es produeix en compliment de la sentència del 19 de maig de 2015 de la Sala Tercera del Tribunal Supremo que ha fallat a favor el recurs de cassació interposat pel Colegio Oficial de Enfermería de Castellón (COECS), anul·lant les eleccions del 2011 al considerar que Máximo González Jurado no va acreditar suficientment els 15 anys d’experiència en l’exercici professional que són parts dels requisits recollits exigibles, d’acord al que estableixen la Ley de Colegios Profesionales i l’article 28.2 i els  Estatuts del CGE.
     
    Aquest recurs també ha estat secundat pel Colegio Oficial de Enfermería de Alicante i el Colegio Oficial de Enfermería de València i està pendent de resolució al mateix Tribunal Suprem.

    La sentència del Tribunal Supremo anul·la les eleccions del Consejo General de Enfermería celebrades el 2011 per considerar que la documentació acreditativa presentada pel Sr. González Jurado no té suficient validesa, tal i com es recull en el text de la sentència, tot i que ratifica l’elecció de la resta de la junta del CGE. Davant la comunicació d’aquesta sentència, però, la Comisió Ejecutiva de l’ens ha convocat les eleccions i ha obert el termini i procediment de presentació de candidatures elegibles per a la presidència fins que finalitza el proper dia 13 de juny.

    A hores d’ara el CGE no s’ha manifestat davant les crítiques motivades pel curt termini establert des de la publicació de la resolució fins a la proclamació de candidats, qüestió que afectarà indubtablement el grau de participació de l’organització col·legial.