FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
5 de juliol de 2018

Edicions San Juan de Dios-Campus Docent i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) llancen el llibre digital gratuït «El futuro del cuidado. Comprensión de la ética del cuidado y práctica enfermera». Una obra singular en el seu format i proposta editorial, ja que sorgeix directament de les reflexions abocades en el marc de la primera edició del Seminari permanent «Ètica i valors del tenir cura», organitzat pel COIB el 2016, i que va tenir com a convidada la Dra Joan Tronto, sociòloga i politòloga d’ampli prestigi internacional i reconeguda per les seves aportacions en el camp de la ètica de la cura. 

Ja està disponible el primer llibre nascut del Seminari permanent «Ètica i valors del tenir cura»

El llibre, que es pot descarregar gratuïtament, és un assaig que recull les aportacions de la Dra Tronto, especialment les orientades a posar de relleu com les societats occidentals han creat un dèficit democràtic en l’atenció i la cura de les persones i aquelles que qüestionen el paper dels codis d’ètica de les infermeres des de la perspectiva de l’ètica de la cura. El llibre segueix amb qüestions professionals de l’àmbit infermer i que són claus per avançar en l’aplicació de l’ètica de  la cura. Uns plantejaments que són resultat del treball que diverses infermeres expertes en ètica van elaborar durant el seminari. És el cas del debat entorn el llenguatge professional infermer i l’ètica de la cura, la invisibilitat del tenir cura, la responsabilitat en l’exercici professional de les infermeres, la complexitat del tenir cura i les noves direccions.

En són autores del llibre Carmen Domínguez Alcón, Helen Kohlen i Joan Tronto, mentre que la coordinació ha estat a càrrec de Montserrat Busquets Surribas, Núria Cuxart Ainaud i Anna Ramió Jofre. Hi han col·laborat Pilar Delgado Hito, Carmen Espinosa Fresnedo, Maria Jiménez Herrera, Laura Martínez Rodríguez, Isabel Pera Fàbregas, Rosa Rifà Ros, Susana Santos Ruiz, Mireia Vicente García i Ángela Vila Vendrell. 

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) està treballant en el segon llibre que recollirà les reflexions abordades en la segona edició del seminari permanent «Ètica i valors del tenir cura», celebrat el 2017 i amb Marian Barnes, Professora Emèrita a la Universitat de Brighton, com a convidada.