FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
13 de setembre de 2018

    Eulàlia Pujol, gestora de projectes del Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), presentarà dues comunicacions científiques en format de pòster a l’XPATIENT Barcelona Congress el 20 de setembre i a les 8es Jornades TIC Salut i Social el 27 i 28 de setembre.

    Dos projectes gestats a l’IDIC es presenten a congressos sobre innovació i TICs

    El primer pòster es titula "oncoTOX: Portal de salut per a la millora del maneig de les toxicitats dermatològiques secundàries als tractaments antineoplàstics". Es tracta d’un portal virtual de salut útil per obtenir informació que ajudi a la detecció i al seguiment de les toxicitats dermatològiques secundàries als tractaments antineoplàstics. A més de ser una eina de consulta que ofereix recomanacions per fomentar l’autocura al domicili propi de l’usuari, proporciona l’opció de realitzar consultes relacionades amb les toxicitats i el seu maneig. El projecte es fonamenta en la co-creació juntament amb l’usuari i estalvia costos i proporciona valor afegit al producte.

    El projecte que s’està gestant a l’IDIC està basat en un Treball de Fi de Màster (TFM) del Màster Oficial Universitari de Direcció i Gestió d'Unitats d'Infermeria de la Universitat de la Rioja i actualment es troba en fase de desenvolupament i de negociació amb diversos centres sanitaris per dotar-lo de continguts. El pòster es presentarà a l’XPATIENT Barcelona Congress, un esdeveniment de referència sobre el canvi de model assistencial que apodera les persones ateses i les situa al centre de tot el procés.

    El segon pòster "nurSPhys: Dosimetria in vivo i intraoperatòria en radioteràpia" es presentarà a les 8es jornades internacionals R+D+I TIC Salut i Social. Tecnologia i humanisme: Teràpies digitals, que tenen com a objectiu potenciar la visibilitat dels agents clau del sector TIC, Salut I Social. Es tracta d’una solució que determina la dosi de radiació de tractaments oncològics mitjançant pel·lícules radiosensibles autorevelables i algorismes propis. Utilitza tecnologia cloud 100% escalable i està completament automatitzat. Neix com a opció d’implementar la solució que proposa radiochromic.com amb resultats clínics sobre persones amb malaltia oncològica. Consisteix a desenvolupar una suite entorn de radiochromic.com, que constitueix una eina i alhora una guia per realitzar el control de qualitat end-to-end patient-specific dels tractaments en oncologia radioteràpica emprant dosimetria in vivo i intraoperatòria.