FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
27 de maig de 2020

Comença la col·legiació de més de 1.400 noves infermeres i infermers

El COIB ha dut a terme diverses mesures organitzatives, tècniques i humanes per a procedir a la col·legiació de les més de 1.400 graduades en infermeria de la demarcació de Barcelona que s’incorporen al mercat laboral. Garantint al màxim les mesures de protecció personal, les noves infermeres poden venir a col·legiar-se en un horari molt extens i que inclou el cap de setmana.  

0 Comentaris

Comença la XXI Setmana Sense Fum

Del 25 al 31 de maig té lloc la XXI Setmana Sense Fum amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Enguany, el lema és ‘Desconnecta't de la cigarreta, endolla't a la vida’. Com cada any, la Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) participa en el grup de treball de la campanya.

0 Comentaris

Convocatòria de 2 minuts de silenci pels companys i companyes que han mort fent front a la COVID-19

El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) conjuntament amb altres col·legis professionals de l'àmbit de salut de Catalunya han convocat, per al dijous 14 de maig a les 12 hores, 2 minuts de silenci com a homenatge per a tots els companys i companyes que han mort fent front a la pandèmia de la COVID-19.

0 Comentaris

La Comissió Deontològica emet un document per recolzar i orientar les infermeres arran de la pandèmia de la COVID-19

La Comissió Deontològica del COIB posa a disposició de les infermeres i infermers un document de reflexió ètica sobre la pràctica assistencial arran de la pandèmia de la COVID-19. El posicionament recull els compromisos ètics que les infermeres assumeixen sense renunciar dels principis i dels valors del cuidar infermer.

0 Comentaris
1 de maig de 2020

El COIB posa en valor el paper de les infermeres en la prevenció de l’assetjament escolar

El 2 de maig és el Dia Internacional contra el Bullying o Assetjament Escolar, un problema de salut pública, que té un fort impacte en la salut física, mental i emocional dels infants i que afecta el seu entorn familiar, social i acadèmic. L’abordatge d’aquesta qüestió és complex, i exigeix estratègies de prevenció, de detecció i d’actuació en què intervinguin els professionals de la salut.

0 Comentaris

El COIB demana no abaixar la guàrdia durant el desconfinament dels infants

La corporació celebra la sortida dels menors de 14 anys al carrer, que s’està produint sense incidents remarcables i, en general, amb responsabilitat. Tot i així, considera important recordar les mesures de protecció i de distanciament físic que cal prendre, per evitar que torni a haver un repunt de la Covid-19 durant els propers dies. També creu que és imprescindible que la tornada progressiva a la normalitat s’acompanyi de l’accés universal a mascaretes i a proves de detecció del virus.

0 Comentaris

El COIB posa a la disposició dels estudiants de 4t d'Infermeria una assegurança de Responsabilitat Civil mentre duri l'Estat d'Alarma

El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona posa a la disposició dels estudiants de 4t curs del Grau d'Infermeria que s'han incorporat al Sistema de Salut, d'acord amb el que es disposa en l'Ordre SND/232/2020, una pòlissa de responsabilitat civil amb A.M.A, la mútua dels professionals sanitaris. La nostra asseguradora ha ofert aquesta cobertura sense cap cost per als estudiants ni per al col·legi.

0 Comentaris

El COIB lliura a infermeres i infermers de Barcelona una targeta identificativa per acreditar-se durant els desplaçaments mentre estan de servei

S’han enviat 21.400 targetes a hospitals comarcals, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris, residències i hospitals de MATEPSS de la demarcació de Barcelona. Mostrant aquesta targeta i el carnet del COIB, les infermeres tindran facilitats per aparcar gratuïtament durant les hores de feina mentre duri la crisi sanitària.

0 Comentaris

El COIB adverteix a la població del risc de propagació del coronavirus per un mal ús de les mascaretes i els guants

La corporació posa a disposició de la ciutadania recomanacions per protegir-se correctament de la Covid-19, recomana el rentat de mans abans que l’ús de guants i apel·la al compromís col·lectiu i individual per evitar el contagi.

0 Comentaris

El COIB rebutja la decisió del Govern espanyol de finalitzar el confinament total

La corporació alerta del risc que suposarà per a les infermeres i infermers i per a la resta de professionals sanitaris, així com per al conjunt de la ciutadania, la relaxació de les mesures que han estat vigents fins ara.

0 Comentaris