19 de febrer de 2018

Com actuar quan la persona no té tota la informació sobre el seu estat de salut?

La Comissió Deontològica del COIB ens porta un nou cas pràctic d'Ètica en el dia a dia. En aquesta ocasió el cas analitza com actuar èticament quan la infermera se n'adona que la persona no coneix el pronòstic de la seva malaltia i no disposa de tota la informació a fi de pendre decisions sobre la seva situació.

0 Comentaris
13 de febrer de 2018

Infermera virtual, la primera app que supera amb èxit el procés d’acreditació del Portal AppSalut

Des de que es va iniciar aquest procés d’acreditació, a principis del 2016, s’han avaluat un total de 8 aplicacions de l’àmbit de la salut. Una d’elles és l'app Infermera virtual del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) que és la primera aplicació que supera amb èxit tot el procés d’acreditació d’apps.

0 Comentaris
8 de febrer de 2018

Ens sumem al moviment #EnPijamaACurrar

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i, per tant també el COIB, se sumen a la campanya iniciada per la infermera Rebeca Bruned des de Twitter i que s’està viralitzant sota l’etiqueta #EnPijamaACurrar. La iniciativa va néixer fa pocs dies en resposta a la continuada situació de comercialització de disfresses d’infermera amb un uniforme sexualitzat i anacrònic que res te a veure amb la professió. Una situació que és especialment recurrent en època de carnestoltes.

0 Comentaris
7 de febrer de 2018

El COIB convoca l'Assemblea General Ordinària pel 14 de març

El COIB convoca a totes les col·legiades i col·legiats a assistir el 14 de març de 2018 a l'Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc a la sala d'actes. S'exposarà i s'aprovarà, si s'escau, la memòria de les activitats i de l'estat de comptes i la liquidació de l'exercici de l'any 2017, l'informe de gestió i el pressupost per a l'exercici de 2018.

0 Comentaris
7 de febrer de 2018

Es rebaixa un 50% la quota d’ingrés al COIB

Les infermeres i infermers de Barcelona que s’incorporin al Col·legi a partir de l’1 de gener de 2018 i aquelles que retornin a la corporació després d’un procés d’expulsió per impagament pagaran un 50% menys de quota d’ingrés. El preu de la quota d’ingrés és ara de 148 euros, mentre que abans era de 296 euros.

0 Comentaris
1 de febrer de 2018

El Projecte Reset tanca amb un alt grau de satisfacció entre les infermeres participants i línies de treball marcades pel futur de la professió

El Projecte Reset, un procés participatiu inèdit en el sí de la professió infermera i endegat pel COIB, s’ha tancat amb la presentació de resultats de 12 mesos de debat, aportacions i idees procedents de les prop de 700 infermeres i infermers de Barcelona que hi han participat. Un projecte que ha permès conèixer quins eixos estratègics les col·legiades i col·legiats desitgen prioritzar en l’esforç col·lectiu i amb el COIB per posicionar, projectar i desenvolupar la professió.

0 Comentaris

Recomanacions per a les infermeres davant d'un possible contacte amb casos de sarna

Davant dels darrers brots de sarna detectats, la Comissió d'avaluació d'infermeres infectades per virus transmissible per sang (CAIIV) del COIB recomana a les infermeres i els infermers que puguin estar en contacte amb la malaltia unes pautes d’actuació preventives.

0 Comentaris
29 de gener de 2018

TVE justifica el tractament sexista donat a les infermeres a “Telepasión“ tot i demanar disculpes a qui se senti ofès

La responsable d’entreteniment de TVE, Toñi Prieto, ha respost a les queixes enviades al Defensor de l’Espectador, entre elles les del COIB, en l’espai “RTVE Responde” emès ahir diumenge 28 de gener, a La 2. Lluny de reconèixer l’error, Prieto justifica la vestimenta ofensiva de les infermeres que apareixien ja que “era una paròdia de la pel·lícula Dirty Dancing” i que cal “veure-ho en el seu context”.

0 Comentaris

Infermeres expertes debaten en el COIB sobre l’ús dels llenguatges i terminologies infermeres: ATIC i NANDA

El COIB va acollir divendres 19 de gener un debat professional entre infermeres i infermers experts en llenguatges infermers. L’objectiu era debatre sobre els llenguatges infermers existents a Catalunya en el marc del projecte d’harmonització d’estàndards de cures infermeres (ARES) a l’Atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i que suposa un canvi de llenguatge diagnòstic, el redisseny dels plans de cures i l’harmonització d’estàndards.

0 Comentaris
25 de gener de 2018

RTVE respon diumenge a la queixa del COIB sobre el tractament vexatori rebut pel col·lectiu infermer a “Telepasión”

L’Oficina del defensor de l’espectador de RTVE ha informat al COIB que el proper diumenge, 28 de gener, es tractarà la queixa enviada el passat 28 de desembre per la corporació en relació al tractament masclista i sexualitzat que el col·lectiu infermer va rebre en el programa “Telepasión. El Musical”.

0 Comentaris