Actualitat sanitària
El nou model d’atenció sanitària deixa de considerar la transsexualitat una malaltia

Aquest model d’atenció a la salut de les persones trans és pioner a Europa i el centre de referència serà la Unitat Trànsit del CAP Manso de Barcelona.

Professió
Com pot afectar la sentencia del tribunal europeu a les infermeres amb contractes d’interinitat?

L’actual sistema de contractació temporal de les administracions públiques espanyoles està en entredit després de les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i d’altres casos amb sentències fermes. L’impacte d’aquestes sentències té projecció sobre tota la contractació temporal, tan pública com privada, i pot tenir una enorme repercussió econòmica en quant a les indemnitzacions per extinció contractual de personal temporal.

Professió
Roser Gol: "Millorar el suport de les llevadores a les mares podria reduir les xifres d’abandonament de l’alletament”

Acabem de passar la Setmana mundial de la lactància materna que, a Espanya, se celebra la primera setmana d’octubre. Un moment de l’any en què es promou els beneficis de la lactància natural. Per aquest motiu, hem parlat amb Roser Gol, llevadora i coordinadora del Programa Sanitari d’Atenció a la Salut Sexual (ASSIR) Badalona Sant Adrià. 

Professió
Preus reduïts per a les infermeres catalanes col·legiades que participin al Congrés Internacional d’Infermeria

Les infermeres catalanes col·legiades que desitgin inscriure's al congrés de 2017 a Barcelona podran fer-ho a partir del 10 d'octubre i amb una quota reduïda gràcies al patrocini del Consejo General de Enfermería.

 

Professió
Com actuar quan l'amistat entra en conflicte amb la confidencialitat?

La intimitat, la confidencialitat i el compromís amb el secret professional són qüestions especialment sensibles quan la persona que ha rebut un diagnòstic mèdic és una companya o company de feina. La Comissió Deontológica del COIB ens porta un nou cas pràctic d'Ètica en el dia a dia que analitza aquesta situació.

Professió
El Govern convocarà 2.500 places públiques per a metges i infermeres el 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat en el seu discurs al debat de política general que convocarà 7.000 places públiques, 2.500 de les quals seran per a metges i infermeres. La última convocatòria pública per a infermeres i infermeres es va realitzar el 2015 a l'ICS amb 136 places per a infermeres i 11 per a llevadores, procés que encara està obert. 

Professió
Anna Escayola: “La infermera gestora de casos és clau en la prevenció secundària de les temptatives autolítiques”

Des del 2007, les morts per suïcidi han augmentat fins a superar les causades per accidents de trànsit. Tot i que les estadístiques no registren les temptatives autolítiques, s’estima que hi ha 20 temptatives per cada suïcidi consumat. La prevenció secundària esdevé un sistema eficaç per a la reducció dels suïcidis i la infermera gestora de casos una figura clau per a l’èxit d’aquests programes.