Inscripció tancada
El període d'inscripcions està tancat.
del  dijous 01 d’octubre 2020  fins el  dimecres 30 de juny 2021

Divendres tarda de 16 a 21 h Dissabtes tot el dia de 9.30 a 14.30 h i de 15.30 a 20.30 h

il·limitades

Semipresencial

Facultat d'Educació Social i Treball Social Santaló 37 - Barcelona

115€/ECTS. El preu no inclou taxes ni preinscripció (60 crèdits)

Descripció

En un moment de grans transformacions globals, el màster capacita l’alumnat per tenir un domini dels nous paradigmes en desenvolupament, cooperació internacional i acció humanitària, així com eines i coneixements per abordar reptes com les migracions, gestió de la diversitat cultural, minories, gestió de projectes i noves tecnologies.

Objectius
  • Analitzar les causes i conseqüències dels principals problemes globals en l'actual context de globalització, especialment les noves dinàmiques de pobresa i desigualtats, la crisi ecològica i els reptes mediambientals, així com els desafiaments en relació amb la pau, a la seguretat i als drets humans, i els reptes vinculats a les societats multiculturals i les migracions.
  • Servir-se de l’anàlisi geopolítica per comprendre la situació en matèria de desenvolupament i els trets identitaris i culturals de l’Amèrica Llatina, el Magreb, l’Orient Mitjà, l’Àfrica subsahariana i l’Àsia a partir de casos pràctics.
  • Fer una aproximació a les bases del desenvolupament i analitzar-ne tant els indicadors per mesurar-lo com les noves dimensions i visions crítiques sobre el desenvolupament.
  • Aprofundir en les relacions entre gènere i desenvolupament, així com entre migracions i desenvolupament; saber identificar els reptes de les migracions forçades i les persones refugiades.
  • Conèixer i identificar les principals característiques de l’acció humanitària.
  • Analitzar els principals actors, agendes i estratègies de desenvolupament, com ara a) la cooperació no governamental i el paper de les ONGD en el context de crisi; b) els organismes internacionals com les Nacions Unides i la Unió Europea, així com les seves agendes vinculades a la reducció de la pobresa i les desigualtats; c) els nous actors i dinàmiques en la cooperació al desenvolupament, com són la cooperació descentralitzada i la cooperació Sud-Sud i triangular, i d) el paper de les xarxes internacionals de solidaritat i els moviments socials globals amb la seva agenda de justícia global.
  • Aproximar-se a la cooperació des de l’acció comunitària, en tant que enfocament que parteix de la implicació de les pròpies comunitats en els processos de transformació social.
  • Abordar els processos de planificació de projectes de cooperació al desenvolupament des d’eines com l’Enfocament del Marc Lògic o la Teoria del Canvi.
  • Fer una aproximació a les noves tecnologies com a instrument pel canvi social i poder analitzar des les dificultats d’accés a les noves tecnologies i la seva incidència en el desenvolupament, fins a l’impacte dels social media i les xarxes socials en les estratègies de desenvolupament.
  • Realitzar una introducció als mètodes de recerca especialment vinculats als estudis de desenvolupament i afavorir experiències internacionals en diferents entitats i organitzacions que permetin complementar l’anàlisi teòrica.
Comentaris

Per accedir a tota la informació clica aquí