FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dimecres 21 de març 2018

Objectiu de la xerrada és actualitzar els coneixements de les últimes recomanacions respecte a la introducció de suplements nutricionals a la dona embarassada:

  • Determinar quines són les necessitats nutricionals de una dona embarassada de baix risc.
  • Donar a conèixer quines són les recomanacions generals d'àcid fòlic,  ferro, iode i vitamina D en un embaràs normal.
  • Detectar de forma  precoç  quins poden ser els dèficits de nutrients en dones que segueixen patrons alimentaris que poden suposar un risc de malnutrició.
  • Conèixer quins medicaments i suplements vitamínics i/o minerals poden representar un risc per al futur embaràs.

El professional sanitari (llevadora/ginecòleg) que fa el seguiment del embaràs, ha de considerar molt especialment la possibilitat de dèficit de nutrients, en dones que segueixen patrons alimentaris que poden suposar un risc de malnutrició com les dietes hipocalòriques, dietes miracle o dietes de moda, dietes dissociades, hiperproteiques, consum excessiu d'aliments superflus, dones en situació d'elevada vulnerabilitat socioeconòmica, etc.

Per això és molt important detectar de forma precoç aquestes situacions i cal donar recomanacions de una dieta equilibrada amb tots els grups d'aliments  per tal de prevenir patologia tant per la mare com per al nadó.


A càrrec de Susana Garcia, Llevadora.