FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dilluns 16 d’octubre 2017

17 h

Seminari Permanent. Ètica i valors del tenir cura 2017

 

 

“Significació de la cura més enllà de la malaltia i de l’hegemonia econòmica”

Descarrega't el programa del seminari

Amb la voluntat de millora de la qualitat de la cura i del servei professional que ofereixen les infermeres, aquest seminari d’àmbit internacional s'organitza amb la participació d'investigadors de la cura des de la perspectiva ètica i política per conèixer algunes de les línies més avançades de recerca i reflexió a nivell nacional i internacional. Aquesta inquietud es relaciona amb el desig de compartir experiències innovadores que es desenvolupen en diferents àmbits assistencials, i es vincula amb la preocupació i voluntat de transformar les pràctiques de cura aprenent i ensenyant com es vinculen amb els valors de la professió.

En aquesta segona edició, es comptarà amb la participació de la Dra. Marian Barnes com a ponent convidada. Marian Barnes té el títol honorífic de Professora Emèrita a la Universitat de Brighton, Regne Unit. Anteriorment va ocupar una càtedra d'investigació social a la Universitat de Birmingham i també ha treballat a les universitats de Leeds i Sheffield.

És ben coneguda per les seves investigacions sobre la participació i moviments dels usuaris de serveis, la participació pública, la ciutadania i les noves formes de pràctica democràtica.

El seu treball s'ha centrat recentment en l'ètica de la cura, l'envelliment i el benestar. Ha treballat amb grups d'usuaris de serveis de salut mental, cuidadors i persones grans en projectes de recerca i desenvolupament. Ha assessorat també al govern britànic en qüestions de política social, especialment en relació amb la participació dels usuaris en l'atenció de salut i social.

16 d’octubre, a les 17h.
Conferència:

Care full alliances: towards a new politics of care

Aliances basades en la cura: cap a una nova política del cuidar

Marian Barnes plantejarà el debat considerant diversos punts de partida com ara el fet que tenir cura és una experiència universal i per tant, un element de preocupació comuna al voltant de la qual construir aliances. Tenir cura va més enllà d’atendre persones necessitades i té implicacions socials i polítiques en àmbits com l’urbanisme, els entorns físics i les persones involucrades en els serveis assistencials.

Acte obert al públic general, amb especial interès per a professionals multidisciplinars de l’àmbit social i de la salut.

La sessió comptarà amb traducció simultània.

INSCRIU-TE!

Amb la col·laboració de:
Seminari Permanent. Ètica i valors del tenir cura 2017

 

 

 

 

 

17 d’octubre, a les 17h.

Conferència:

Working within care networks

Treballar amb xarxa de cuidadors

Se centra en l'anàlisi que Marian Barnes va desenvolupar en "Beyond de Dyad" / Més enllà de la diada (capítol 3 en el llibre editat per Policy Press Ethics of Care, 2015) que ressalta la importància ètica i pràctica d'entendre les relacions de cura més enllà de les interaccions cara a cara de cuidador i receptor de la cura.

La conferència considerarà les implicacions d'aquest anàlisi per a les infermeres que treballen amb persones grans. L'anàlisi també té rellevància per a aquells que treballen en altres contextos i també podria incloure aplicacions en relació amb la salut mental.

Acte adreçat a infermeres i infermers, així com a professionals de la salut i social amb interès sobre la qüestió. La conferència té una durada d’una hora i posteriorment es donarà pas al debat amb els assistents.

La sessió comptarà amb traducció simultània.

INSCRIU-TE!