FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Regina Carreres Salvador

Diplomada en Infermeria l'any 1998.

Ha treballat com a infermera assistencial en diferents serveis de medicina general i salut mental.

L'any 2010, va iniciar la seva activitat professional en gestió, com supervisora infermera de salut mental i addiccions en el Centre Fòrum, a l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del Parc de Salut Mar a Barcelona; fins al 2014, que va ser nomenada Cap del Procés d'Infermeria Comunitària de Salut Mental de l'INAD.

Ha realitzat formació acadèmica en Salut Pública per l'Escola Nacional de Sanitat. Màster en Lideratge i Gestió dels Serveis Infermers per la Universitat de Barcelona entre altres formacions de postgrau.

Té un interès particular en els models de gestió clínica infermera i actualment es centra en la millora d'aquells aspectes organitzatius que incideixen en l'atenció a les persones que utilitzen els serveis de salut comunitària a l'INAD.

L'any 2015 va ser escollida presidenta de l'Associació Catalana d'Infermeria de Salut Mental (ASCISAM); col·laborant fins al 2019 en el desenvolupament de la professió infermera especialista de salut mental organitzant amb altres professionals i usuaris de serveis activitats de reflexió i d'interès per a la comunitat.

Miriam Broncano Bolzoni

Diplomada en infermeria per la Universitat de Girona. Màster en Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster Oficial en Promoció de la Salut per la Universitat de Girona. Doctora en Biologia Molecular, Biomedicina i Salut per la Universitat de Girona (2019) amb la tesi doctoral titulada "La salud mental de las personas con trastorno psicótico desde una perspectiva positiva, multidimensional y de recupreación" dirigida per la Dra. Dolors Juvinyà Canal, la Dra. Mònica González Carrasco i la Dra. Mª Teresa Lluch Canut.

Ha treballat com infermera assistencial e investigadora a la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), en les unitats d’hospitalització d'aguts, infanto juvenil i patologia dual. Actualment, treballa a la xarxa de salut mental comunitària de l’IAS al centre de salut mental Selva Marítima.

Realitza docència al Departament d'Infermeria de la Universitat de Girona des del curs 2015-16. També és professora al Màster d'Emergències i Urgències de la Universitat de Girona.

Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius de jornades i congressos d'àmbit estatal. Forma part de la junta de l'ASCISAM, actualment amb el càrrec de vicepresidència i també és membre de la comissió consultora de la 'Unidad de Investigación en Cuidados de Salud' (Investen-ISCIII). És directora de la Revista de “Enfermería y Salud Mental”.

Autora de diverses publicacions d'articles, capítols de llibres, pòsters i comunicacions orals a congressos o jornades. Ha estat becada en diverses ocasions en projectes d'investigació.

Alejandro Marieges Gordo

Jose Carlos Saz Roy

Diplomat en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en infermeria en salut mental. Postgraus de Salut Mental i Psicogeriatria.

Treballa al sector de la salut mental des de fa 24 anys com a infermer assistencial en salut mental al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat, des d'unitats d'Aguts, Subaguts, Psicogeriatria i Servei Especialitzat en Rehabilitació Psiquiàtrica Intensiva (SERPI), actualment al camp de la Salut Mental Comunitària des del CSMA Gavà.

Col·laborador docent en Màster en Infermeria de Pediatria de la Universitat de Barcelona.

Professor associat a l'assignatura troncal d'Infermeria de salut mental al Departament d'Infermeria de Salut Pública, Salut Mental i Maternoinfantil al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona.

Membre de la Taula de Salut Mental de l'Ajuntament de Gavà a l'àmbit estratègic 2: atenció, tractament i inclusió de les persones amb problemes de salut mental i addiccions.

Antonio Vaquerizo Cubero

Diplomat en Infermeria i especialista en salut mental. Màster oficial en Lideratge i Gestió de Serveis d’Infermeria, UB. Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries, UAB.

Va treballar a l’Hospital de Sant Pau, al Parc Sanitari Sant Joan de Déu i a Benito Menni CASM. 

Ha estat col·laborador docent a l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu, a l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat i a l’Escola d’Infermeria Blanquerna (Universitat Ramón Llull). Ha col·laborat com a docent en màsters i postgraus en diferents universitats, i ha exercit com a docent en formació continuada al llarg de la seva trajectòria professional. Ha coordinat el tronc comú de les infermeres internes residents de Catalunya. Tutor de residents. Va ser membre del Consell Tècnic de formació continuada d’Infermeria del Consell Català de Formació Continuada de les professions Sanitàries.

Membre del grup impulsor del Pla Director de Salut Mental 2017-2020. Departament de Salut. Vicepresident de la Comisión Nacional de la Especialidad de Salud Mental, Ministeri de Sanitat. Membre del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions, Departament de Salut. Membre del Comitè d’experts de la revista Enfermería y Salud Mental. Patró de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM). Va estar president de l’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental.