Queixes i suggerimentsQueixes i Suggeriments Contacta amb nosaltresContacta Mapa del webMapa del web
CERCADOR Cercar Ajuda de la cerca
Mida del text: Mida petita Mida gran
26 juny 2016
     ACTUALITAT PROFESSIONAL
La infermeria, una pràctica professional que porta l’ADN d’innovació
[dijous, 5 de juliol de 2012]
En temps de canvi i malgrat les dificultats cal que totes les infermeres no perdin l’oportunitat per seguir sent innovadores en l’àmbit professional. La directora de Programes del COIB, Núria Cuxart, ha fet una crida als graduats en infermeria per aprofitar “les possibilitats per obrir futurs professionals diferents innovant, és a dir, preguntant-nos: I per què no?”
 
En el marc de l’acte de graduació dels estudiants d’Infermeria de la Universitat d’Andorra, que va tenir lloc el passat 27 de juny, Cuxart va emplaçar les futures infermeres a ser capaces de transformar i actuar en un sentit innovador, partint del mateix camí que ens proposa el propi objectiu professional.
 
Segons Cuxart, “la Infermeria, com a oferta professional, és en si mateixa una pràctica innovadora”, perquè la finalitat de la infermera és que les persones es trobin el millor possible i, per tant, el valor afegit d’aquesta professional suposa “una innovació en el resultat”.
 
El col·lectiu infermer també innova en el moment que té cura de la persona incorporant-la en el propi procés i promovent la seva autonomia. “La infermera treballa amb els recursos interns de la persona, perquè aquesta deixi de necessitar-nos” i, per tant, busca que “l’expert sigui l’usuari de qui té cura”, va apuntar citant a la també infermera Rosamaria Alberdi.
 
En aquest sentit, “capacitar, empoderar les persones perquè prenguin decisions sobre la seva salut només es fa a base d’una gran quantitat de petits canvis en milers de persones que augmenten les seves capacitats i que justifiquen un canvi fonamental en el model d’atenció per a la salut”.
 
Cuxart va emplaçar les futures infermeres a “reconèixer-se a nosaltres mateixos” i “mirar el món des de la Infermeria”. “Necessitem saber on vaig, quins són els meus horitzons i els meus límits”, perquè “toca canviar”. “Seguim a remolc de la medicina? O busquem el nostre camí”, va advertir.
 
La proposta de la infermera hauria de passar per “ajudar a solucionar els problemes de les persones ateses i alhora contribuir a construir la disciplina infermera”, va recordar Cuxart citant de nou a Rosamaria Alberdi. També va apostar per estar alerta davant de noves figures professionals que es dediquen a millorar els recursos interns i als gestors d’emocions, una línia de treball que ja han obert algunes infermeres innovadores.
 
Arriscar, compartir i autoliderar-se
 
Per tal d’avançar cap a aquesta recerca d’una actitud innovadora i fer-la realitat, va animar a “reinventar-se un mateix, arriscar, deslliurar-se del competir i endinsar-se en el compartir”.
 
Tot destacant els treballs realitzats per Pere Monràs (@hèlix3c) i Dolors Reig (@dreig) va proposar una reflexió individual i col·lectiva al voltant de l’afirmació que “la creativitat neix del dubte, de la incertesa i de mirar des d’una altra perspectiva i és la matèria prima de la innovació. I la innovació és el procés que fa que ens preguntem: I per què no?”, va apuntar.
 
Cuxart va fer una crida al compromís amb la pròpia professió, vencent les pors i els obstacles. “Ara toca triar entre l’esclavitud de qui espera a ser alliberat o l’actitud creativa i innovadora”, perquè “la creativitat, la intuïció i la relació és el que ens fa més competitius i està en l’ADN de les infermeres i els infermers”.
 
pàgina anteriorimprimirenviar a un amic
DESTACATS
ÀREA COL·LEGIAL
Nom d'usuari:
Paraula clau:
Connexió seguraEntrar
Has oblidat el teu nom
d'usuari o paraula clau?

Criteris de privacitatAvís legalPolítica de qualitat
Web desenvolupada per Softeng 
©  Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de BarcelonaGoogle+