Queixes i suggerimentsQueixes i Suggeriments Contacta amb nosaltresContacta Mapa del webMapa del web
CERCADOR Cercar Ajuda de la cerca
Mida del text: Mida petita Mida gran
2 juliol 2016
     NOTÍCIES
El COIB i l'ADEIC consensuen un document per informar sobre el pas de la diplomatura al grau
[dijous, 21 de juny de 2012]
Com es planteja el pas de la diplomatura d’Infermeria al Grau i quina és la situació específica a Catalunya? Aquestes són algunes de les preguntes que intenta resoldre el document De la diplomatura al Grau en Infermeria i Desenvolupament Professional, que han consensuat el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i l’Associació de Directores d’Escoles d’Infermeria de Catalunya.
 
Aquest informe, que s’acaba de publicar, és fruït de la jornada tècnica que el COIB i l’ADEIC van celebrar el passat 12 de gener per analitzar la situació que suposa el pas de la diplomatura al Grau, l’escenari que es produeix a Catalunya i les vies per a la retitulació. En definitiva, un espai que permetés tractar de consensuar postures amb el món universitari català.
 
El COIB pretén, amb aquest document, aportar informació objectiva i contrastada i consensuada amb les universitats catalanes i de l’altra endegar un seguit d’activitats participatives que recullin reflexions i posicionaments en un tema important per a la professió.
 
La finalitat d’aquest document, que inclou un recull de les intervencions de la jornada, respostes a preguntes més freqüents i un llistat de documents citats, és “informar sobre la situació actual i els diversos escenaris possibles per tal que cada infermera o infermer opti pel camí que millor pugui respondre a la seva situació i a les seves perspectives de desenvolupament professional”.
 
Les universitats catalanes van començar l’ensenyament del Grau d’Infermeria durant el curs 2009-2010 i, per tant, no serà fins el proper curs que sortirà la primera promoció de gradudades. Mentrestant, s’ha anat dissenyant a tot l’Estat espanyol el sistema a través del qual s’oferirà a les infermeres diplomades que ho vulguin la possibilitat d’obtenir el títol del Grau, fet que ha suscitat molts dubtes entre les col·legiades.
 
La preocupació de les directores de les escoles d’infermeria pel pas al Grau no és nou, ja que el mes de febrer de 2011, la Conferència Nacional de Directors de Centres Universitaris d’Infermeria va elaborar una declaració en la que proposava el reconeixement dels crèdits del titol de la diplomatura en 210 ECTS, per la qual cosa es considera que els cursos d’adaptació tinguin 30 crédits.
 
El cas específic de Catalunya
 
En el cas de Catalunya, però, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va acordar, posteriorment, que es podien reconèixer 180 crèdits ECTS als estudiants amb una titulació universitària de primer cicle i que, per tant, n’hauríen de superar 60 més per obtenir el títol de Grau.
 
Les escoles catalanes ofereixen la possibilitat d’accedir a la retitulació per la via de reconeixements de crèdits, via que no serà possible fins el curs 2013/2014, quan hagi sortit la primera promoció de graduades, i també per la via d’un curs d’adaptació de 60 ECTS, experiència que ja han iniciat alguna universitat, tot i que només pels seus exalumnes.
 
El document no només ofereix la darrera informació rellevant sobre la situació actual, sinó que inclou un seguit de respostes a les preguntes que, de manera més freqüent, les col·legiades i col·legiats fan arribar al COIB quan volen ampliar o resoldre els seus dubtes.
 
Accedeix al document De la Diplomatura al Grau en Infermeria i desenvolupament professional, elaborat pel COIB amb la col·laboració de l’ADEIC.
 
 
 
 
 

 
pàgina anteriorimprimirenviar a un amic
DESTACATS
ÀREA COL·LEGIAL
Nom d'usuari:
Paraula clau:
Connexió seguraEntrar
Has oblidat el teu nom
d'usuari o paraula clau?

Criteris de privacitatAvís legalPolítica de qualitat
Web desenvolupada per Softeng 
©  Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de BarcelonaGoogle+